Juiste tool kiezen

Bouw jouw ultieme salesmachine

How to - Implement Sales Tech

Tool vendoren beloven vaak gouden bergen, maar hoe weet je nu of een tool echt werkt? Het is tijd om zelf in actie te komen en te gaan testen. Ongeveer een halve dag per week besteed ik aan het uitproberen van tools. Ik start meestal vanuit een business vraagstuk, zowel van mezelf als van klanten, en ga op zoek naar passende oplossingen. Soms stuit ik op een coole tool die ik direct wil uitproberen.

Het testen van tools is een belangrijk proces om erachter te komen of ze aan jouw verwachtingen voldoen. Hier zijn vier tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Begrijp de User Interface

De User Interface (UI) is essentieel. Een goede tool moet intuïtief en gemakkelijk te begrijpen zijn, zelfs binnen enkele minuten. De meeste tools sneuvelen al bij deze eerste stap. Ze beloven veel, maar maken het niet waar. Recentelijk ben ik teleurgesteld in Buffer en SocialPilot, omdat hun UI niet aan mijn verwachtingen voldeed.

2. Onderzoek de belangrijkste features

Veel tools beloven fantastische features, maar leveren niet wat ze beloven. Ik ben vaak teleurgesteld in de geprezen dashboardfunctie van Expandi, die in werkelijkheid niet aan mijn verwachtingen voldeed. Het is belangrijk om te achterhalen of de tool daadwerkelijk het probleem oplost dat je wilt aanpakken. Denk hierbij vanuit de praktijk en niet alleen vanuit het perspectief van de ontwikkelaars. PhantomBuster en TexAu hebben bijvoorbeeld geweldige features, maar ze zijn niet gebruiksvriendelijk. Aan de andere kant integreert Microsoft Dynamics uitstekend met de Microsoft Suite, maar ik vind het niet handig in gebruik. Dit geldt overigens ook voor SalesForce. Pipedrive, HubSpot en Zoho daarentegen zijn veel handiger voor iedereen die zelf de touwtjes in handen wil hebben.

3. Beoordeel de effectiviteit

Het belangrijkste is dat de tool het probleem op een handige manier oplost. Maar tegelijkertijd wil je ook dat de tool goed integreert met andere tools die je gebruikt. Zijn er integratiemogelijkheden beschikbaar of worden ze nog ontwikkeld? Als dit ontbreekt, is het een no-go. We leven in een tijd waarin tools met elkaar moeten kunnen communiceren en samenwerken.

4. Test, test, test!

Het kan frustrerend zijn om de perfecte tool te vinden die aan al je eisen voldoet. Vaak wil je een combinatie van de beste features van verschillende tools. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Het vergt tijd en geduld om de juiste keuze te maken. Je wilt tenslotte top of the bill. Maar onthoud dat ik als sales professional al het nodige voorwerk heb gedaan en tools heb getest. Dit scheelt jou kostbare tijd.

Wil je een nieuwe tool gebruiken? Gebruik dan deze vier tips om verschillende tools tegen elkaar af te wegen en de juiste keuze te maken. Maar wat als je geen zin hebt om zelf te zoeken en te testen? Geen zorgen, ik sta voor je klaar om je te helpen. Op het grote boze internet kun je altijd bij mij terecht voor advies en ondersteuning.

Het selecteren van de juiste tool is cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Door grondig te testen en de bovenstaande tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je de tool vindt die het beste aansluit bij jouw behoeften. Vergeet niet dat een tool meer is dan alleen mooie beloftes op een website. Het gaat erom dat het daadwerkelijk werkt en jouw werk efficiënter en effectiever maakt.

Dus ga aan de slag, test verschillende tools en neem de tijd om ze grondig te evalueren. Het is de investering van tijd en moeite waard om uiteindelijk de juiste tool te vinden die jouw salesproces naar een hoger niveau tilt. En als je er niet uitkomt, weet dat ik altijd beschikbaar ben om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Maak gebruik van mijn ervaring en expertise, zodat jij je kunt richten op waar je het beste in bent: het realiseren van succesvolle sales. Neem gerust contact met me op en samen vinden we de tool die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengt.

Succes met het vinden van de perfecte tool en happy sales!

Link naar het originele LinkedIn bericht.

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.