cmswire

Sales Tech - bouw de ultieme salesmachine

CMSWire heeft een artikel geschreven waarin het een trend bespreekt waarbij sales technologie leidt tot kleinere, maar meer behendige sales teams. Hanneke Vogels, sales technology director bij Stryfes, een Europees bedrijf dat zich bezighoudt met sales tech selectie en implementatie, stemt in met deze trend. Volgens haar helpt de krachtige sales technologie van vandaag minder mensen om meer te doen.

Gezien het verbazingwekkende tempo waarmee zelfs gevestigde CRM-leveranciers AI-aangedreven functionaliteiten toevoegen, voorspelt Vogels de opkomst van twee nieuwe rollen binnen de sales organisatie:

  1. Tech-savvy inside sales: Deze mensen zullen de outreach en inbound controleren op een grotere schaal dan ooit tevoren, en daarvoor technologie gebruiken.
  2. Sales tech officers: Deze zijn de nieuwe functionele beheerders van sales tech tools. Deze professionals zullen deel uitmaken van sales enablement-afdelingen of RevOps-teams en zullen de salesresultaten verbeteren met hun diepgaande kennis van IT en sales.

De takeaway voor marketeers is dat sales teams evolueren. Marketeers kunnen verwachten te werken met meer technologievaardige, efficiënte en datagestuurde sales teams dan ooit tevoren. De vraag is hoe zij moeten evolueren om het best te complementeren met dit meer waardegerichte sales team. Het duiken in deze nieuwe teamdynamieken zal de opbrengstresultaten van vandaag beïnvloeden en helpen om CMO’s en CSO’s optimale teams en tech stacks te bouwen om resultaten te leveren gedurende de verwachte periode van recessie en daarna.

Lees het artikel op CMSWire

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.