Tool alert: Zapier

Sales Tech - bouw de ultieme salesmachine

Process Automations

In de wereld van sales en marketing is het van vitaal belang dat we verbinding maken met onze klanten en leads. Dat is waar CRM-tools (Customer Relationship Management) om de hoek komen kijken. Ze helpen ons bij het beheren van onze relaties met klanten, het volgen van sales, en het uitvoeren van effectieve marketingcampagnes. Maar laten we eerlijk zijn, niet alle CRM’s hebben een automatiseringstool. En dat betekent dat je niet automatisch mails kan versturen als iemand zijn contactgegevens achterlaat op je website, een download doet, of als je een afspraak plant met iemand. Een uitdaging, toch? Moet je dan migreren naar een ander CRM? Nee hoor.

Hier komt Zapier in het spel.

Zapier is als die vriend die je altijd hebt willen hebben. Het is een tool die je helpt om je werk te automatiseren door verschillende applicaties met elkaar te verbinden. Het kan een echte game-changer zijn voor je bedrijf, en dit is hoe je dat doet.

Stap 1: Maak een account aan bij Zapier

Zapier biedt verschillende plannen aan, inclusief een gratis variant. Dus ga je gang, maak een account aan en duik in de wereld van automatisering.

Stap 2: Creëer een Zap

In de wereld van Zapier heten automatiseringen ‘Zaps’. Leuk, toch?

Stap 3: Kies de applicatie die de trigger registreert

Dit kan je CRM zijn, je agenda of iets anders. Volg gewoon de stappen en je bent halverwege.

Stap 4: Kies de applicatie die de handeling moet uitvoeren

Dit kan bijvoorbeeld jouw mailprovider zijn. Je kunt zelfs meerdere stappen achter elkaar invoeren (met een betaald account).

Stap 5: Zet de Zap aan

En daar heb je het! Tadaa. Het is zo simpel als dat.

Nu, je vraagt je misschien af, wat zijn enkele praktische toepassingen van Zapier? Goed dat je het vraagt. Hier zijn enkele simpele voorbeelden:

  • Iemand plant een afspraak in je agenda via een specifieke link (zoals via Calendly) en je wil nog wat meer informatie opvragen
  • Iemand downloadt iets van je website en je wil een bedankje sturen
  • Iemand schrijft zich in voor je nieuwsbrief en je wil een persoonlijke mail erachteraan sturen
  • Of je gaat los met een complete persoonlijke mailsequence om tot koop aan te zetten na een gesprek op LinkedIn.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. En mocht je ergens vastlopen, weet dan dat hulp slechts één DM verwijderd is.

In de wereld van sales en marketing, tijd is geld. En automatisering, vooral met tools zoals Zapier, kan ons helpen om efficiënter te werken en meer tijd te besteden aan wat echt belangrijk is: het opbouwen van relaties met onze klanten.

Happy Sales!

Link naar het originele LinkedIn bericht

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.