Presentatie 2.0

Wees geen 13 in een dozijn

Functionals Proposals

Vandaag wil ik het hebben over iets waar we allemaal bekend mee zijn, maar waar we misschien niet echt van houden: bedrijfspresentaties. Je kent het wel, die slides vol met tekst, de saaie plaatjes, het gevoel dat je naar een ouderwetse dia-show zit te kijken. En dan vraag je jezelf af: waarom doen we dit nog steeds? Onze salesmensen, en in feite iedereen die een presentatie moet geven, verdienen toch beter?

Het antwoord is: ja, dat doen ze zeker. Gelukkig zijn er nu tools die presentaties een stuk interessanter en boeiender kunnen maken. Hier zijn twee van mijn favorieten:

1. Prezi

Prezi is een tool die al meer dan 10 jaar bestaat, maar nog steeds een favoriet van mij is. In plaats van de standaard slides die we gewend zijn van PowerPoint of Keynote, neemt Prezi je mee door een landschap. Het voegt een element van beweging en exploratie toe aan je presentaties, waardoor ze veel dynamischer en boeiender worden.

Met Prezi kun je inzoomen op specifieke punten, rondvliegen om verschillende ideeën te laten zien, en vervolgens weer uitzoomen om het grotere plaatje te tonen. Het is een geweldige manier om je publiek betrokken en geïnteresseerd te houden.

2. Sendsteps

Sendsteps is een andere interessante tool. Oorspronkelijk bedoeld om eenvoudig interactie (à la Kahoot) in je presentaties op te nemen, is het nu geëvolueerd om complete presentaties voor je te maken.

Met Sendsteps kun je realtime vragen stellen, polls en enquêtes uitvoeren, en zelfs quizzen organiseren, allemaal binnen je presentatie. Het kan ook feedback en vragen van je publiek verzamelen, waardoor je presentatie een tweerichtingsgesprek wordt in plaats van een monoloog.

Dus, het is tijd om PowerPoint en Keynote in de prullenbak te gooien en te beginnen met het gebruik van deze meer interactieve, boeiende tools. Ik garandeer je dat je presentaties nooit meer hetzelfde zullen zijn.

Happy pitching, iedereen! Ik hoop dat deze tools je helpen om je presentaties naar een hoger niveau te tillen en je publiek geboeid te houden.

Link naar het originele LinkedIn bericht.

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.