Personaliseren van mails is kinderspel

Sales Tech - bouw de ultieme salesmachine

Functionals - Lead Generation

Het personaliseren van e-mails wordt vaak gezien als een effectieve strategie, maar in werkelijkheid is het slechts kinderspel. Echte professionaliteit in sales gaat verder dan het invullen van placeholders in een e-mailtemplate. Laten we dit wat verder uitpakken.

Het Probleem met “Personalisatie”

We hebben ze allemaal wel eens ontvangen: e-mails die beginnen met “Hi, [voornaam]”. Ze vertellen ons dat ze hebben gezien dat we [dit] doen bij [jouw bedrijf], en ze beweren dat ze ons kunnen helpen om meer te verkopen, kosten te besparen of sneller [y] te doen. Maar werkt dit echt?

Het antwoord is nee. Dit type personalisatie is oppervlakkig en voegt niets nieuws toe. Het is zo eenvoudig dat iedereen het kan doen.

Echte Relevantie in Sales

Als je echt een snaar wilt raken bij je prospects, moet je relevant zijn. Dit betekent dat je diepgaand onderzoek moet doen en waardevolle inzichten moet bieden. Hier is een voorbeeld van hoe een echt relevante e-mail eruit zou kunnen zien:

“Hi,

[Bedrijf] heeft [xx aantal] openstaande vacatures, waarvan sommige al langer dan [x] maanden. Volgens mij heb je er een dagtaak aan om deze vacatures in te vullen. Ik heb een onderzoek gepubliceerd met de 10 beste tips om vacatures sneller in te vullen. Je kunt het hier lezen -> [link].

Fijne dag, [Handtekening met link naar meeting scheduler of LinkedIn profiel]”

Dit soort e-mails leggen een verband met een echt probleem dat iemand heeft en bieden een waardevolle oplossing. Dat is de sleutel tot effectieve personalisatie in sales.

Automatiseren van Echte Personalisatie

Ja, je kunt echte personalisatie automatiseren. Dit is hoe je dat doet:

  1. Maak een spreadsheet met contactpersonen (naam, LinkedIn profiel, bedrijfswebsite) en kolommen voor de elementen uit je “recept” voor een gepersonaliseerde e-mail.
  2. Gebruik een tool om de kolommen te vullen. Dit kan bijvoorbeeld met ChatGPT in de betaalde versie.
  3. Gebruik een AI-schrijftool om de elementen te gebruiken om een e-mail te dichten.
  4. Upload naar een e-mailtool en klaar!

Conclusie

Echte personalisatie in sales gaat verder dan het invullen van placeholders in een e-mailtemplate. Het gaat om het leggen van een verband met een echt probleem dat iemand heeft en het aanbieden van een waardevolle oplossing. En ja, dit kan worden geautomatiseerd. Met de juiste tools en strategie kan iedereen effectieve, gepersonaliseerde e-mails maken.

Happy sales, lieve mensen!

Link naar LinkedIn post

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.