E-mail Outreach

Opwarmen van jouw potentiële klant

Functionals - Lead Generation

Ben je bekend met de term ‘steenkoude e-mailer’? Het betekent simpelweg dat je regelmatig e-mails uitstuurt naar mensen die jou en jouw bedrijf nog niet kennen. Het kan een uitdagende taak zijn om op deze manier contacten te leggen, maar met de juiste aanpak kan het zeer effectief zijn.

Hier zijn drie tips om de ontvangers van je e-mails te ‘verwarmen’ en de effectiviteit van je outreach te verhogen:

1. Bezoek LinkedIn Profielen

Voordat je iemand een e-mail stuurt, bezoek je eerst het LinkedIn profiel van die persoon. Hierdoor wordt jouw naam en hoofd al een keer zichtbaar voor de ontvanger, waardoor je minder ‘vreemd’ wordt.

2. Like en Volg op Social Media

Neem de tijd om een aantal posts van de ontvanger te liken op LinkedIn, of volg hem/haar/x op Twitter. Dit geeft je niet alleen inzicht in wat de persoon bezighoudt, maar zorgt ook voor enige vorm van herkenning wanneer ze je e-mail ontvangen.

3. Plaats Intelligente Commentaren

Dit is een uitstekende manier om je kennis en inzicht te laten zien. Door intelligente en doordachte commentaren te plaatsen, creëer je waarde voor de ontvanger voordat je zelfs maar contact met hen hebt opgenomen via e-mail.

Het klinkt misschien als veel werk, maar de eerste twee stappen kunnen worden geautomatiseerd. Voor de derde stap kan je een alert inbouwen. Maar let op, officieel mag dat niet. 🤦‍♀️

De Belangrijkste Tip: Relevantie

Als je e-mail dan ook nog eens relevant is in plaats van alleen gepersonaliseerd, dan gaan je conversiecijfers ineens flink omhoog.

Wat bedoel ik met relevant? Een relevante e-mail is op maat gemaakt voor de klant, met een probleem en oplossing die in relatie staan tot elkaar, en dit alles zonder pitch in maximaal vier regels tekst. Hiervoor kan je natuurlijk een tool gebruiken zoals regie.ai, copy.ai of jasper.ai.

Het Vervolg

Hoe je dat doet, is een hele whitepaper of cursus op zich. Die ben ik nu aan het maken. Dus blijf op de hoogte!

Ik hoop dat deze tips je helpen bij je e-mail outreach. Onthoud, het doel is niet alleen om je e-mails te laten openen en lezen, maar ook om waardevolle relaties op te bouwen die tot succesvolle deals kunnen leiden.

Happy e-mailing! 💌

Link naar het originele LinkedIn bericht.

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.