Conversational Intelligence

Sales Tech - bouw de ultieme salesmachine

Functionals - Conversations

Goeie middag! Het is tijd om je bij te praten over een fascinerend nieuw concept in de wereld van klantrelaties en -gesprekken: Conversational Intelligence. Wat is dat nou weer, vraag je je misschien af? En zit er AI in? Het antwoord op beide vragen is ja. Maar hoe werkt het precies? Daar gaan we het vandaag over hebben.

Conversational Intelligence is een krachtig hulpmiddel dat je helpt om betere, effectievere gesprekken te voeren met klanten. Het werkt op drie belangrijke manieren:

  1. Het bereidt je beter voor op een gesprek.
  2. Tijdens de gesprekken doet het je voorstellen over welke onderwerpen je nog moet behandelen.
  3. Het monitort de toonzetting in het gesprek.

En voor wie is Conversational Intelligence interessant? Als jouw bedrijf veel gesprekken met klanten voert (denk: meer dan 20 per week), dan heeft dit ongelooflijk veel toegevoegde waarde. Het bereidt je beter voor op gesprekken, logt ALLES tijdens het gesprek en bespaart je dus heel veel tijd die je anders zou moeten besteden aan het uitwerken van een gespreksverslag in je CRM na de meeting.

Wat levert het je dan op? Allereerst zorgt het voor inhoudelijk betere gesprekken door de voorbereiding en tijdens de gesprekken tips over onderwerpen die je nog moet behandelen. Daarnaast krijg je betere analyses over wat jouw doelgroep bezighoudt, maar ook wie ijzersterke gesprekken voert en waar nog wat te leren valt. En het bespaart je veel tijd doordat de verwerking in een paar tellen klaar is.

Oké, je bent overtuigd. Maar welke tools moet je nu bekijken? Ik kan je deze drie aanraden. Welke het beste past, hangt af van jouw situatie:

  • SalesNote: een Belgisch bedrijf met een AI-module die snaarstrak is. Ze blinken ook uit in de voorbereidingen.
  • Gong: marktleider met een focus op het verbeteren van sales reps.
  • Outreach (Kaia): als onderdeel van een groter platform.

En als je alleen een transcriptie wilt van je gesprekken en verder geen extra “gedoe”, dan is MeetGeek iets voor jou.

Zou jij het gebruiken, een tool om je gesprekken op te nemen? Ik ben benieuwd naar je mening. Laat een reactie achter en deel je gedachten.

Tot slot, laten we onszelf blijven ontwikkelen en streven naar betere gesprekken met onze klanten. Happy Sales conversations!

Link naar het originele LinkedIn bericht

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.