Contract verlenging

Mis nooit meer een verlenging

Functionals - Renewal

Heb je wel eens meegemaakt dat je te laat aan tafel zit voor de verlenging van een contract? En erger nog, dat de concurrent er met het contract vandoor gaat? Dat kan in één dag voorkomen worden. Vandaag gaan we het hebben over het automatiseren van renewal deals, zonder de controle te verliezen.

Het Belang van Tijdige Verlenging

Een verlengingsproces start veel eerder dan je denkt. Zo ongeveer op tweederde van de contractstermijn. Dus, bij een contract van drie jaar start je aan het eind van jaar twee. Bij een contract van vijf jaar start je halverwege jaar drie.

Te vaak gebeurt het verlengen van contracten handmatig en veel te laat. Dit is hoe je het kan automatiseren:

Stap 1: Schrijf je Utopische Proces Uit

Begin met het uitschrijven van je ideale proces. Welke stappen zet je? Wie is er bij betrokken? Wanneer moet wat gebeuren? Zorg ervoor dat je een helder beeld hebt van wat je wilt bereiken.

Stap 2: Maak Direct een Verlengingsdeal in je Funnel

Zodra een deal gesloten is, zorg je ervoor dat automatisch de verlengingsdeal in je funnel terechtkomt. Je kan ook een aparte funnel maken voor verlengingen die “wachten”.

Dit is een cruciale stap, want hiermee voorkom je dat je bij vertrekkende accountmanagers verlengingen over het hoofd ziet.

Stap 3: Automatiseer het Aanmaken van Taken

Nu ga je alles wat je in stap 1 hebt uitgewerkt, omzetten in automatische taken die triggeren op een actie of een tijd.

Je kan ervoor kiezen om dit volledig automatisch te doen, of om een tussenstap in te bouwen voor de accountmanager, zodat zij meer controle heeft.

Het Werk dat Je Wacht

Je vraagt je misschien af hoeveel werk dit is. Goed nieuws: het is slechts één dag werk. Ja, je leest het goed. Eén dag.

Conclusie

En dat is het! Met deze stappen kan je voorkomen dat je te laat aan tafel zit voor contractverlengingen, en houd je de concurrentie een stap voor.

Dus ga zitten, neem een dag de tijd, en maak van het automatiseren van je contractverlengingen een prioriteit. Het zal je sales een boost geven, en je klanten zullen het waarderen dat je proactief en georganiseerd bent.

Happy Sales! 🙋‍♀️

Link naar het originele LinkedIn bericht

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.