Artificial Intelligence in Sales

Sales Tech - bouw de ultieme salesmachine

Vandaag hebben we het over een ontzettend belangrijk onderwerp: artificial intelligence (AI) in sales. In het kort, wat moet een salesleider hierover weten? Zoveel mogelijk! Maar laat me dat toelichten met iets meer nuance.

De Impact van AI op Sales

Onder invloed van deze technologie gaat het salesvak flink veranderen. Betekent dit dat we als mensen overbodig worden? Absoluut niet. Wat het wel betekent is dat we anders, sneller en beter gaan werken.

Waarom is sales zo’n interessant vakgebied voor AI? Simpel: alle bedrijven willen meer verkopen dan ze nu doen. Een tool die daarbij helpt, krijgt al snel de aandacht.

Vaak zit AI verstopt in tools die je al hebt of gaat aanschaffen. Maar steeds vaker zal het de belangrijkste feature zijn van de software.

De Grootste Veranderingen door AI in Sales

Wat zijn de grootste veranderingen die AI gaat brengen in sales? Ik zie er twee:

  1. Betere teksten maken. Laten we eerlijk zijn, de meeste salesprofessionals zijn geen schriftelijke wonderkinderen (en dat hoeft ook niet).
  2. In plaats van 10x klikken een opdracht geven die je direct naar de juiste plek brengt (van 𝘪𝘮𝘱𝘦𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 naar 𝘥𝘦𝘤𝘭𝘢𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦). Dit kan enorm veel tijd besparen.

Hoe Blijf Je Op de Hoogte?

Dus, hoe zorg je ervoor dat je voldoende weet over AI in sales?

  • Volg het nieuws over de tools.
  • Bekijk YouTube-video’s waarin wordt uitgelegd hoe het werkt.
  • Experimenteer met de tools, zowel die specifiek voor sales zijn als de meer generieke.

Zo blijf je op de hoogte van:

  • De huidige stand van de techniek.
  • Wat eraan komt.
  • Wat goed is en wat niet.
  • Wat waarde toevoegt voor je verkopers.

Mijn Favoriete Tools

Wat zijn mijn favoriete tools op dit moment? Eerlijk? Alleen OpenAI zelf. De rest loopt nog even achter. Maar hoe lang dat nog duurt? Dat weet niemand. Het kan heel snel gaan.

Dat betekent niet dat de sales-specifieke tools waardeloos zijn. Die hebben namelijk vaak goede prompts die je helpen om de juiste vragen te stellen.

Mijn tip: sluit op dit moment geen langdurige contracten af voor tools waarin de AI-component een rol speelt. Korte contracten zorgen dat je snel kan switchen.

Blijf leren, blijf groeien en blijf verkopen. Happy Sales!

Link naar de originele LinkedIn post.

Gaaf spul, maar waar begin ik?

Salestech kan heel veel, maar het is ook net een jungle. En hoe ontdek je de jungle? Juist, met een gids. Hanneke is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Stryfes, dé consultancy agency voor slimme salesbazen.